Key west :)

Nu har vi alltså lämnat Miami och anlänt till key west, fast vi far lika fort igen, imorgon på morgonen går bilen :) vi hade ju så dåligt internet på förra hotellet så nu kommer en uppdatering med bilder :)




Hotellet :)


En bagel till frukost, känns väldigt amerikanskt:P Vi har också provat pannkakor, våfflor och annat som känns mer som lunch än frukost ;)

På tisdagen tog vi en buss till ett stooort mall, det var verkligen gigantiskt, vi gick omkring hur länge som helst och ändå var vi inte in överallt, de är inte som köpcentren hemma precis så de blev lite shopping;)



Och onsdagen var vi på buss/båtturen i miami och det var riktigt bra faktiskt:) man fick se ganska mycket, bland annat little havanna (lilla kuba) där vi fick titta i en cigarrfabrik som har funnits ganska länge och det är där dom gör alla ciggarrer som är med i filmer osv :) Vi var också i coral gable, en annan stadsdel där endel av dom riktigt gamla husen är byggda av korall. Vi fick också stanna till vid the venetian pool som också är byggd av korall, jättefint var det :) Sen fick vi åka en båttur runt öarna som ligger typ mellan downtown och miami beach, det var riktigt bra tyckte vi. Dom visade vars bland annat julio iglesias och p.diddy har hus och så så de var kul! De var många fina hus ;) Enda nackdelen med runturen var att de var inte så lätt att se allt,vi satt som på fel sida av bussen och de var inte så lätt att ta kort från insidan :P men vi fick se mycket ändå :)





Ägaren av cigarrfabriken, han bara satt utanför och rökte cigarr, rörde aldrig en min ;)



The venetian pool :)



Coral gable high school där dom spelade in Grease!! :)



Downtown

Torsdagen blev en stranddag igen, vi gick omkring endel i southbeach också och bara kollade på alla hus och tog kort och så :) Vi tog också också till holocaust memorial på kvällen, det var verkligen värt ett besök, otroligt fint. 

 









Holocaust memorial



Jättehäftigt diner som vi åt middag på, kändes som man var i en film;P

 





Idag checkade vi ut från hotellet och åkte till flygplatsen för att hämta upp våran hyrbil, allt gick väldigt smidigt och vi fick oss en fin bil :) Vi  köpte en gps tidigare i veckan, och de var verkligen nödvändigt utan den hade de nog inte gått så bra men det är verkligen perfekt, de är ju bara att lyssna på den så går de bra :)
Så  vi styrde kosan mot key west, verkligen värt resan kom vi fram till. Jättefin väg att köra och när vi kom fram åkte vi med motellets gratisbuss in till centrum och där var de massa små turistaffärer och resturanger. Sen lite senare gick vi till torget och där var det folk som uppträdde med olika saker, bland annat en 65-årig man som jonglerade och gick på lina samtidigt, helt sjukt! Och en 54-åring som gjorde volter och hoppade genom en ring i luften med huvvet före och den var inte stor. Sen tittade vi på solnedgången med typ 100 till personer, typ den vackraste solnedgången jag sett. Nu ska vi ta och sova för de blir en tidig morgon imorgon, vi ska försöka fara härifrån vid halv åtta och då ska vi först fara till everglades och kolla på krokodilerna och sen åker vi till orlando:)







Vi hörs i Orlando, hoppas ni mår bra! kramar


Miami!!

Igår kom vi alltså fram till miami, weeho! :) Resan gick bara bra, det var inte lika läskigt att lyfta från tegucigalpa som de var att landa som tur var ;) det tog bara två timmar och tjugo min så det gick snabbt och smidigt:)
Vi åkte taxi från flygplatsen till hotellet som ligger i south beach så det ligger riktigt bra till, tar 3 min att gå till stranden ungefär :) Igårkväll när vi hade lämnat väskorna gick vi och åt middag på lincoln road som är en lång gata med massa massa restauranger och affärer (mycket turistskräp och många av dom har samma grejer) och det är såå mycket folk på den här gatan, turister överallt ;) men det är en härlig atmosfär:)

Idag (måndag) har vi spenderat dagen på stranden, det är lite mindre varmt än i honduras men fortfarande varmt så de räcker:) vi gick även en sväng på ocean drive som är gatan som ligger närmast stranden och där finns det också massa restauranger och det är även där som det många av dom färgglada husen ligger, art deco-distriktet :)  tyvärr, så var vi så smarta att vi glömde ta med kameran idag :S inte smart, men vi stannar ju här till på fredag så vi får ta igen det sen ;) nu ikväll har vi mest bara gått omkring och spanat på allt, tittat i lite affärer och så:) 

Imorgon ska vi åka buss till ett stort mall som ligger en bit bort, så då blir det väl lite shopping kanske ;) på onsdag har vi bokat in oss på en buss och båttur genom staden, man far 10 på morgonen och kommer hem vid halv fyra så det blir som en hel dag:) det kostade 50 dollar per person men förhoppningsvis är det värt det, och ska man fara runt till alla dom där ställena man får se själv kostar det nog endel det med plus att det är inte det lättaste att hitta till allt:P   

Förresten, vi har ju sett en kändis!! Vi såg Mark Walhberg åka förbi i en bil, Adam sa de att han i den där bilen han ser ut som han i den där filmen shooter och jag tittade på han och kände igen han direkt men kunde inte riktigt placera men sen så kom jag på namnet och vi hade sån tur att bilen stod just i ett rödljus så vi hann kolla ordentligt ;) fast vi kände oss ändå inte riktigt säkra eftersom han satt i en bil men då kollade vi på internet nu när vi kom till hotellet om det stod nått om att han har varit i miami idag och då hitta vi bilder från igår eller idag på han!! Det kändes lite coolt faktiskt, inte ofta man ser en så stor kändis:P 

nu är det sängdags, godnatt! :)

Sista kvällen

Nu är vistelsen på telamar snart slut! Det har varit ett par riktigt härliga dagar, vi har legat på stranden och vid poolen dagarna i ända, badat (adam har typ bott i vattnet), läst och ätit god mat:) nån glass och drink har också slinkit ner;) det har varit riktigt mysigt. Vi sa det både jag och adam att det känns som att vi ska åka hem till sverige nu, som att vi har haft våran semester men den har ju som bara börjat! helt underbart att vi har massa roligt framför oss fortfarande :)
Imorgon åker vi tillbaka till tegucigalpa med buss kl 13, så vi har tänkt stiga upp tidigt och hinna ligga i solen och bada en sista gång innan vi åker :) 
På söndag lämnar vi honduras, med många nya intryck och upplevelser. För mig har det varit en väldigt speciell resa måste jag säga, det sätter igång många funderingar att se en helt annan värld en den man är van vid. 
Hoppas ni har det bra där hemma så hörs vi när vi är framme i miami!

   



Adam trivs i vågorna:)






















Piña colada :)


Bilder nr 3!

Bläddra ner en bit och börja från inlägg bilder nr 1 så blir det rätt tidsordning ;)



Renacer :)






Spindlar i massor!!



Utsikt från drogavvänjningscentret, såå vackert!



Två av Claudias barn; Annelie och Kristoffer :)



Forsen :)



Adam tog sig ett dopp :)



Kalaset i lördags :)



Godispåsarna var nog höjdpunkten :)

 






Idag kom vi fram till Tela :) Bussresan gick bra, vi var lite nervösa när vi skulle byta buss för allt är så annorlunda från sverige och när ingen människa kan engelska och vi inte kan spanska är de inte lätt :P Men det ordnade sig:) Vi kom fram vid halv ett så vi hann ligga på stranden en stund iaf :) Så härligt! Nu är det semester på hög nivå :) Men nu har ni iaf kommit ikapp med bilder och i fortsättningen kan vi nog ladda upp lite eftersom :) Nu ska vi sova så hörs vi sen :) 

 



 
Telamar :)


Bilder nr 2!



Daghemmet i suyapa :)






Elisabeth :)



Han jobbar hårt med godispåsarna ;)




Tegucigalpa







 
"Soptipp", det bor folk bland alla dom där soporna och dom livnär sig på att sortera skräpet, hemskt:/



Bilder nr 1!



Första dagen utanför vårat krypin hos Elisabeth :)




Första gången vi skulle köpa vatten, vi sa agua och då la han fram 3 påsar med vatten ;) hur han fick det till tre har vi  ingen aning om :P



Området som elisabeth bor på :)



Tror ni Adam glömde smörja in handlederna med solkräm?;)


Tillbaka i tegucigalpa

Imorse akte vi tillbaka till staden, men vi har haft ett par riktigt bra dagar pa renacer :)
Nar vi kom dit pa torsdagen borjade vi med lunch och kollade sen runt litegrann. Sen akte vi en liten bit bort bara dar det finns ett rehabiliteringscenter for alkholister och narkomaner. De ar dar i sex manader och far genomga olika steg osv och forhoppningsvis kommer dom ut pa andra sidan fria fran beroendet. Elisabeth var med och hjalpte till nar dom startade det. Det ar en riktigt vacker plats och bilder kommer pa det sen :)

Pa fredagen var vi och halsade pa claudia och hennes familj, man kan saga att Elisabeth ar som en mamma for henne och som en mormor for hennes barn. De var riktigt mysigt och vi blev bjudna pa jattegod hemmagjord pizza och lekte med hennes barn och sa :)

I lordags gjorde vi en utflykt upp i bergen till en fors eller ett litet vattenfall kan man kalla det. Vi akte bilen bit och sen var det en halvtimmes promenad ungefar och det var sa vackert. Sa adam badade och jag badkrukan nr ett gjorde inte det men vi hade det jatteskont, lag och solade och sa :) Som vanligt blir jag lite forfoljd av alla kryp som finns men de ar det vart :) Vi maste ocksa beratta att pa vagen upp i bilen sa motte vi en gammal kvinna ca 70-75 ars aldern som var pa vag upp for vagen, hon bar pa en korg och skulle upp och kopa tomater som hon sen da skulle salja mest troligt i stan. Vi gav henne skjuts pa flaket eftersom vi lix skulle samma vag. Men man fattar inte hur hon orkar, sa gammal och vandra upp i den dar hemska hemska varmen. Man forstar inte varsifran hon far sina krafter, helt otroligt!

Sen pa kvallen var det da dags for den har festen for barnen for att fira Lenas fodelsedag :) och det blev riktigt lyckat, dom fick tacos och sen en godispase var och det var mycket populart:) Vi hade tillsammans lagt 1600 kr men vi anvande bara 800 kr till allt det har sa resten ska ga till skolmaterial och det blev ju jattebra!

Igar var vi pa gudstjanst och sen var vi med barnen resten av eftermiddagen sa det var ocksa en mysig dag och nu imorse akte vi alltsa tillbaka till stan. Tidigt imorgon pa morgonen aker vi 6 timmar med buss till Tela och spenderar nagra dagar dar :) Men vi hors nar vi ar dar for det finns internet dar med :) Hoppas ni mar bra dar hemma! Kramar


Renacer

Igar borjade vi dagen med att aka till ett daghem som ligger i en valdigt fattig del av tegucigalpa, det har ocksa elisabeth varit med och startat upp. Ensamstaende mammor kan alltsa lamna sina barn dar medans dom jobbar, de ar som ett dagis och forskola. Det var ett intressant besok och vi blev bjudna pa lunch dar ocksa. Det kommer bilder pa de sen :) Sen roade vi oss med att gora iordning godispasarna till barnen pa lordag, 48 pasar ;)
Pa kvallen akte vi till ett kopcenter och at middag och kollade runt litegrann men annars tog vi det ganska lugnt :)  Man blir sa trott av varmen och att inte forsta spraket, man skulle kunna somna kl 8 varje kvall ;)

Idag bar de ivag till barnhemmet renacer, det tog ca en timme att kora hit och de var intressant att se omgivningen pa vagen. An sa lange har vi ju mest bara sett staden. Det ar hemskt hur fattigt de ar och hur dom tvingas leva. dom har de inte latt.

Nu maste vi sluta! Men vi hors :)

Hot hot hot!

Idag ar det riktigt varmt, har inte kollat men de maste vara runt 30 grader i skuggan iaf :) de ar skont men eftersom man ar i en stad blir de sa hett. men duscharna har bara kallvatten sa dar kan man svalka sig haha :P de ar inte sa trevlig upplevelse, de ar latt for adam som inte har natt har men for mig ar de inte lika kul!

Idag har vi varit och gjort massa arenden med elisabeth. vi ska aka till barnhemmet pa torsdag och da har vi lagt lite pengar jag, adam, alexander och sofia sa vi ska gora som en liten fest for dom med tacos och godispasar och sa :) sa vi har handlat infor det idag och sen har vi ocksa varit och bokat en resa, pa tisdag (om en vecka) ska vi fara till norra honduras till en liten stad som heter tela och bo pa ett fint hotell vid havet och da stannar vi dar till lordag :) de blir nog jattebra de:) nu ska vi ut i solen och spela lite uno :) men hoppas ni har de bra sa hors vi! :)

Andra dagen i tegucigalpa

Igar (alltsa lordag) lamnade vi houston och flog mot tegucigalpa! Resan gick bara bra forutom landningen, jag lovar den varsta flyglandningen jag nagonsin varit med om. Har aldrig varit sa radd! Planet var liksom tvunget att svanga in pa flygplatsen just ovanfor hustaken och bara massa berg runtomkring och en jattekort landningsbana sa de var en skumpig vinglig landning! Huvva! Men vi overlevde iaf :)


Sa igar tog vi det mest bara lugnt, spelade uno med Elisabeth (adams moster) och gick en svang i omradet :) vi gick aven till typ en supermarket som ligger valdigt nara och det var da med livet som insats! Dom har inga overgangsstallen sa man far springa sa fort man kan over en vag som kan liknas med typ e4:an :P
dom kor skitfort sa man far bara vanta pa en lucka och sen springa :P
det finns ju inga turister har sa vi blev lite uttittade i affaren och en unge kom fram och kallade oss "gringos" och sprang sen ivag. Kortfattat betyder de typ amerikanare och de ar ju ett skallsord har :P
Men de ar spannade att se skillnader i vara kulturer osv. Som natt och dag.

Idag foljde vi med Elisabeth pa gudstjanst och de var trevligt, samma dar intressant att se skillnande pa har och sverige. Vi traffade ocksa tva andra svenskar som var har pa besok fran elisabeths forsamling i sverige.
Sen blev vi bjudna pa paella av en familj som bor hos elisabeth just nu, det hade vi aldrig smakat pa men de var riktigt riktigt gott!
Pa eftermiddagen for vi till ett kopcentrum har i tegucigalpa och det var saaa stort och det sjuka ar att pa vagen dit ser det sa smutsigt och fattigt ut och husen ar jatteslitna. Men da man kommer till det har kopcentret ar det som en helt annan varld, det ar sa lyxigt och flashigt. Man kanner att dom inte riktigt lagger pengarna pa ratt saker i den har staden.
Men iaf sa gick vi omkring dar ett tag men de ar lite svart nar man inte kan spraket overhuvudtaget. Nar elisabeth ar med oversatter ju hon men nu var vi sjalva sa de var lite knepigt men vi tog oss hem iaf med hjalp av nagra spanska fraser pa papper ;)

Tyvarr sa blir det inga bilder nu, hon har bara modem har sa det gar typ inte att ladda upp. Men vi far lagga upp en hog nar vi kommer till miami :) Hoppas ni har det bra!
Kram/Adam o Linn :)

En låång dag

Den här dagen tar som aldrig slut, här är kl 21.15 och hemma är den 04.15, det känns vill jag lova! Flyget till frankfurt gick bara bra och det gick väl rätt bra till houston också men 11 timmars flyg de är ingen lek alltså :P man var lite less efter halva tiden typ. Sen var de nån på planet som blev sjuk så vi landade jättesnabbt och de var väl inte de roligaste jag har varit med om, man kände verkligen att vi sjönk jättefort.
Sen när vi skulle hämta väskorna fick vi en trevlig överraskning, vi fick inte hämta ut dom! Dom är redan incheckade inför flyget imorgon till tegucigalpa även fast dom sa att vi skulle få hämta väskorna i houston. Så nu är vi på hotellet utan tandborste, rena kläder, toalettgrejer osv. Men vi trodde först att dom inte hade kommit med alls så vi får väl vara glada över att dom inte är kvar i frankfurt iaf ;)
Nu måste vi sova, de blir en tidig morgon imorgon också! Godnatt!




Sovdags

Nu har vi lagt oss tillrätta på rest and fly, i typ världens minsta rum:p vi har checkat läget inför morgondagens bravader så de känns skönt:) men nu behövs det lite sömn, upp kl 6.00 imorgon och sen typ 13 timmars flyg! Godnatt!

På g!

Nu är vi hos Adams föräldrar och har fått oss gomiddag och snart ska dom skjutsa oss till flyget:) Nu äre nära! Planet går 10.00 imorgon till frankfurt och sen vidare till Houston :) Spännande ;D
Hörs sen! Puss

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0